Mocions

Suport a Marcel Vivet

MOCIÓ DEL GRUP MUNICIPAL CUP-AMUNT EN SUPORT A MARCEL VIVET I DE REBUIG A LA SENTÈNCIA DE L’AUDIÈNCIA PROVINCIAL QUE EL CONDEMNA A CINC ANYS DE PRESÓ. EXP. ALC 2021 74.

Votació: Sotmesa la proposta a consideració del plenari resta desestimada per la majoria absoluta d’onze (11) vots en contra de les regidores i regidors presents dels grups municipals del PSC, JXCAT-PAR, i del regidor no adscrit, amb l’abstenció del regidor del grup municipal MSJ-ECG i dels vots a favor dels de la resta de regidores i regidors presents dels grups municipals d’ERC, CUP-AMUNT i de la regidora no adscrita, respectivament.

Exposa el Sr. Carles Garcia Salas, portaveu del grup municipal de la CUP-AMUNT, el contingut del vot particular següent:

“El passat 16 de juny a la secció 21a de l’Audiència Provincial vam conèixer la sentència de 5 anys de presó per al Marcel Vivet per exercir el seu dret de participació en una manifestació el 29 de setembre de 2018 a Barcelona. Una manifestació que va ser convocada en resposta a l’homenatge organitzat per Jusapol el mateix dia a favor dels policies nacionals que havien actuat durant els fets de l’1 d’octubre.

El condemnen a un total de 5 anys de presó, 2 per desordres públics i 3 per atemptat a l’autoritat i més de 2100€ de multa.

En Marcel és un jove badaloní compromès en diferents lluites socials i polítiques, i aquella tardor de 2018 va sortir, com tants d’altres, a plantar cara a aquells que van reprimir el poble català l’1 d’octubre. Tothom qui vam sortir al carrer aquell dia ho vam fer per mostrar el rebuig a la manifestació convocada pel sindicat de policies espanyol JUSAPOL. En Marcel i tots nosaltres vam sortir amb l’antifeixisme per bandera i en defensa de les institucions catalanes, les mateixes que uns mesos després es van personar com a acusació particular contra el nostre company.

Més de 3000 encausades veuen com la repressió impulsada pel govern autonòmic de la Generalitat no s’atura. Els mateixos que d’una banda criden a la mobilització, són aquells Mossos d’Esquadra que va acusar en Marcel d’haver-lo agredit durant la manifestació, també va acusar dels mateixos fets un altre noi. Atenent que aquesta denuncia posa de manifest que les acusacions plantejades per la Generalitat de Catalunya, que han acabat amb una condemna de 5 anys per en Marcel Vivet, es basen en el testimoni d’un agent que va mentir deliberadament en seu judicial per condemnar-lo, una falsedat que ja venia del redactat policial que es va fer servir en el seu moment per encausar-lo mesos després de la manifestació.

Atenent que aquests fets tant greus posen en risc els drets fonamentals que haurien de defensar les institucions democràtiques del nostre país. Per tot això, el grup municipal CUP-AMUNT proposa al Ple de l’Ajuntament de Sant Just Desvern l’adopció dels següents ACORDS:

PRIMER.- Expressar tota la nostra solidaritat i suport al Marcel, la família i amistats davant d’aquesta condemna absolutament desproporcionada que pot enviar-lo en els propers mesos a la presó.

SEGON.- Rebutjar de forma rotunda i contundent la condemna de l’audiència provincial de 5 anys de presó i 2000 euros de multa a en Marcel Vivet.

TERCER.- Exigir al Govern de la Generalitat de Catalunya a que es retiri com acusació particular de totes les causes obertes per l’exercici del dret a la lliure manifestació. I, en el cas que es presenti recurs a la sentència de presó de Marcel Vivet, que la Generalitat es retiri com acusació particular.

QUART.- Exigir al govern de la Generalitat de Catalunya i al cos de Mossos d’Esquadra que deixin de recolzar la repressió de l’estat espanyol contra el moviment independentista.

CINQUÈ.- Condemnar la repressió contra el moviment independentista i de manera especial contra la ciutadania que exerceix el dret a protesta, manifestació i llibertat d’expressió.

SISÈ.- Comunicar aquests acords al govern de la Generalitat de Catalunya i al Parlament de Catalunya.”

2h 07′ 27′ – Intervenció 2

Intervencions

https://actes.santjust.cat/session/sessionDetail/ff808081794206cc017a75c6a7fc00d6?startAt=7647.0

2h 32′ 36′ – Intervenció 3

Votació

https://actes.santjust.cat/session/sessionDetail/ff808081794206cc017a75c6a7fc00d6?startAt=9156.0