Articles del butlletí

“Reclamo l’Humanisme… Més Humanisme i menys twitter

Recordeu aquestes paraules? Les va pronunciar en Josep Perpinyà el 15 de juny de 2019, en el Ple de Constitució de la Corporació Municipal 2019-2023. Són paraules que vols escoltar d’una persona que pren la responsabilitat de gestionar un Ajuntament com el del nostre poble. Amb paraules com aquestes, el veïnat se sent més a prop de la persona i del polític. Et sedueix una persona que pensa així i ho fa públic, sobretot tenint en compte que vivim en un context on prima la individualitat i la competència.

Però si aquestes paraules es dilueixen i s’evaporen, la frustració que generen entre el veïnat que albirava un canvi en la política és abismal. Això ha passat en una part de la seva gestió, que no hem compartit com a CUP, fins el 20 de novembre de 2020, dia que ens va deixar, al·legant motius de salut: “Abaixar el ritme, com em demanen, és incompatible i impensable amb la responsabilitat de ser alcalde”.

 Ara bé, la dimissió la podríem entendre si tots plegats reivindiquem l’humanisme. Però ens va sobtar quan no havia passat ni un mes, el 13 de desembre, s’obria la convocatòria per la nova plaça de gerent del Consorci del Parc Natural de Collserola i Perpinyà s’hi va presentar. És legal, però no ètic. Allò que no és ètic no és gens humanista.

Remarquem que el seu sou d’alcalde era de poc més de 50.000 euros i el de Gerent del Parc de 83.000 euros bruts anuals. A tot això, en Perpinyà va guanyar la plaça, però el seu nomenament va quedar aturat a principis de maig, després de destapar-se un procés irregular en el concurs. A més, la Plataforma Cívica per a la Defensa de Collserola també va qüestionar la seva designació. Davant d’aquesta polèmica, en Perpinyà decideix retirar-se per facilitar el consens.

Mentre anunciava aquesta decisió, se sabia que Perpinyà ja era assessor d’alcaldia a Sant Andreu de la Barca. En concret des de l’1 de juliol amb una retribució bruta de 60.000 euros.   O sigui que, després de sis mesos ha assolit una nova feina amb certa responsabilitat en l’Administració local, mentre pensàvem que estaria un cert temps de descansant. Considerem que tot plegat no es gens humanista i per aquest motiu li demanem que s’expliqui públicament al veïnat.