Articles del butlletí

On portem la mainada

L’escola bressol Tic-Tac tancarà després de dos anys d’avisos reiterats de retirada de llicència per manca d’adequacions tècniques. El Govern n’estava al corrent des del primer moment, i ha anat demanant suspensions i allargaments de terminis conscient de la manca de places 0-3 al municipi. L’avís en ferm de la retirada de la llicència arribava l’abril del 2019 i advertia que en cap cas es podria oferir el curs 2019-20, però ai làs, venien les eleccions… i ningú se’n va assabentar, oi? Es va oferir com si res a les matrícules i fins al juny no es va fer pública la situació, en què el Govern municipal novament demanava un allargament de la llicència per al nou curs que havia de començar el setembre reconeixent la manca de places i el problema que arribava.

Fa més de 30 anys que hi ha una sola escola bressol pública en el nostre municipi. Explicacions que donen? “No estem obligats a fer escola bressol pública, depèn de la Generalitat”, “la Generalitat no paga”… Som a la cua dels municipis de tot el voltant en places públiques 0-3, la Generalitat ens té mania a Sant Just, justament? No! És manca de VOLUNTAT POLÍTICA! ara tenim un dèficit per al setembre de gairebé 200 places 0-3 i qui es frega les mans són les escoles bressol elitistes del municipi, aquestes sí que hi són. I les dels municipis veïns, que és on es pretén enviar la mainada que ara és al Tic-Tac i moltes que al setembre no trobaran plaça a Sant Just.

La CUP demana amb urgència una adaptació de La Vagoneta per ampliar l’oferta de places públiques del Marrecs i donar solució immediata a les famílies per als propers cursos, donat que la nova escola que s’ha de construir encara trigarà. A més a més, aquesta nova escola no pal·liarà el dèficit de places: està plantejada per a 107 i com dèiem, la mancança arriba a les gairebé 200. En el Ple extraordinari de febrer la nostra proposta d’adaptar La Vagoneta ha estat rebutjada.