Articles del butlletí

“NO POT SER!”

No us parlarem de la sèrie d’en Jordi Basté, però sí dels plens municipals, que podrien titular-se així, per la quantitat de vegades que el govern utilitza la frase. Ens centrarem en les dues mocions del darrer ple “per millorar el servei d’aules d’estudi”.

Una, del Casal Popular La Sala, presentada per la CUP, ERC i AR exposant un seguit de propostes per millorar els horaris de la biblioteca durant el curs escolar. Ara, la biblioteca tanca tres matins entre setmana i els caps de setmana només obre dissabte al matí. A més, els horaris i espais d’estudi durant l’època d’exàmens no són suficients. Així es volia anar posant fil a l’agulla al problema, considerant que fa anys que es demana per part del col·lectiu estudiantil, tanmateix el govern encara no hi ha donat resposta. També s’expressaven dubtes sobre la ubicació de l’aula d’estudi a Mas Lluí per la seva situació i es proposava reforçar el servei d’espais d’estudi al centre del poble.

Més enllà del debat tècnic, volem ressaltar la resposta del govern: titllar la iniciativa impulsada per estudiants “com una imposició” i despatxar la proposta d’augment del personal de biblioteca amb el seu tradicional: “No pot ser”. És aquest el tracte del govern a tothom que no vulgui menjar de la seva mà? Els joves del poble també ho han manifestat en l’enquesta que promou l’Ajuntament: «les aules d’estudi són una vergonya… els horaris de la Biblioteca són bastant lamentables” (La Vall de Verç, desembre 2021). La moció va ser rebutjada pel PSC, PdCAT, Movem i el regidor no adscrit, és a dir, la socio-vergència. No van més enllà del “No pot ser!”. No es tracta només de reconèixer el problema, sinó de posar solucions encara que provisionals com a gest de “voluntat política”.

En canvi, justament aproven un text que és un brindis al sol, i ens remet a «Fem una comissió de treball» I és que, quan entrem per aquesta via, diuen els entesos que “Si no vols resoldre una qüestió, crea una Comissió”. Ara bé, el text, tampoc no diu allò que seria el més raonable: “Si vols solucionar un problema, nomena un responsable”. Segur que si s’hagués solucionat fa anys, no estaríem en aquest escenari. Com deia l’expresident, José Montilla: “Fets, no paraules”.

https://santjust.net/media/uploads/butlletins/butlleti_338.pdf