Articles del butlletí

Aire Nou a l’Ajuntament

Celebrades les eleccions municipals i després d’un intens debat de la nostra Assemblea Local, la CUP va decidir restar a l’oposició. Els nostres resultats han estat excepcionals, tenint en compte la curta vida d’una Assemblea Local que va ser aprovada per la CUP el passat mes de febrer (16/02/19). Tot i això, som conscients que només tenim un regidor i que no volem ser la crossa de ningú i encara menys de partits que han participat durant molts anys en el govern del nostre municipi fent polítiques que qualifiquem de dretes.

El nostre objectiu d’aquesta legislatura que comença és fer una oposició constructiva, però contundent, i posar llums i taquígrafs sobre tota la gestió municipal. Seguint aquesta línia obrirem l’Ajuntament al veïnat amb l’objectiu de teixir complicitats i de fer-lo prota-

gonista de les decisions que s’hi prenen.

També volem incidir en tots aquells possibles canvis tendents a millorar l’actual estat d’emergència cli- màtica, canvis que impliquen –necessàriament– anar a l’arrel del problema i adoptar una visió netament anticapitalista.

Ens reafirmem en la lluita per la República Cata- lana i a fer una feina municipalista de base, un dels puntals que dona sentit a la nostra formació i el principal motiu pel qual la CUP Sant Just va néixer, per fer política des del carrer de manera horitzontal i treballant per un nou país des del municipi.

El passat 12 de juny es va deixar vist per a sentència d’un judici-farsa que ha sigut la darrera acció de força d’un règim del ‘78 que no s’acaba mai. Els al·legats finals de les preses i dels presos polítics han estat una autèntica lliçó de dignitat d’aquells que van fer possible l’1 D’OCTUBRE. Demanem, doncs, al consistori ja constituït que es pengi al balcó del nostre Ajuntament una pancarta amb el lema “Llibertat presos polítics i lliure retorn dels exiliats”.

Obrirem les portes i les finestres perquè passi l’aire fresc que aportem al consistori i començarem a fer un poble més cohesionat, més solidari, més feminista, més antifeixista, més socialista i més ecologista.

“No et limitis a contemplar aquestes hores que venen.

Baixa al carrer i participa d’un poble unit, alegre i combatiu.”

Vicent Andrés Estellés

Allà ens trobarem.