Articles del butlletí

Una sentència injusta, d’un judici injust

Davant la sentència del Tribunal Suprem en el marc d’una situació d’excepció i d’abús en l’ús de les lleis, institucions judicials i cossos policials en contra de la dissidència per part de l’Estat espanyol els grups municipals JxCAT-AR, ERC i CUP-AMUNT a l’Ajuntament de Sant Just Desvern signem aquest article conjunt :

  1. Ens reafirmem en la defensa del dret a l’autodeterminació i subratllem que
    l’exercici concret d’aquest dret ha d’anar lligat a la defensa i l’exigència d’una amnistia total.
  2. Afirmem que aquesta amnistia ha d’anul·lar totes les causes judicials impulsades contra persones que hagin estat processades, jutjades, detingudes o empresonades per defensar drets polítics, socials o civils, des del dret a l’autodeterminació fins el dret a vaga, en el marc d’una legislació d’excepció contra els drets civils i polítics com la llei mordassa, la llei antiterrorista o qualsevol altre dispositiu jurídic que hagi retallat drets civils i polítics.
  3. Manifestem que el contingut de l’amnistia també ha d’anar orientat a la memòria, el reconeixement i la reparació. L’amnistia haurà de respondre a l’objectiu de reconèixer i reparar els danys causats a les persones que hagin estat represaliades en l’exercici dels seus drets i dels drets col·lectius, a les seves famílies i als col·lectius dels quals formen part.
  4. Subratllem que el procés d’amnistia haurà de preveure mesures en relació a tots els responsables de la repressió de drets fonamentals pel què fa a les vulneracions al dret a la llibertat d’expressió i de reunió, en relació a la violència exercida contra població civil, la vulneració del dret a la representació directa i indirecta, les detencions i empresonaments il·legals i, en definitiva, la vulneració del dret de qualsevol ciutadà o ciutadana a viure en pau al seu propi país.
  5. Finalment, rebutgem l’operació repressiva impulsada els darrers dies que ha comportat la detenció d’activistes i manifestants catalans. També s’insta al Govern català a impulsar un procés de reconeixement i reparació a les persones represaliades i les seves famílies.