Fa uns dies, un exregidor de Badalona es lamentava que no s’hagués activat l’Assemblea d’Electes després del 155. L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) havia de convocar-la amb l’objectiu que els regidors i regidores agafessin les regnes del país, però no ho van fer. Per aquesta raó, entre d’altres, la CUP de Sant Just va decidir desplegar una pancarta en l’acte institucional de l’Onze de Setembre.
El nostre programa electoral recull la creació de l’Assemblea d’Electes. És un dels punts programà- tics de la CUP d’ençà que es presenta a les eleccions municipals. La política municipal és la més propera al veïnat, i per això permet posar les bases per a la construcció de futures institucions polítiques d’àmbit nacional sorgides de la legitimitat democràtica. És a dir, tenim eines per implementar la República. Només cal impulsar-les.
Ara fa 10 anys que es va celebrar la consulta d’Arenys de Munt i 2 anys d’un l’1-O que tots plegats vam fer possible barri a barri, poble a poble i ciutat a ciutat. La força de la gent al carrer i dels electes a les institucions ens va portar a un referèndum que impugnava massivament el règim monàrquic.
Aquest mes coneixerem la sentència i haurem de donar una resposta com a poble. Així doncs, és el moment de començar a posar les bases per impulsar l’Assemblea d’Electes. Alguns diran que això sobrepassa el marc competencial propi dels ajuntaments. Sí, és clar que sí!. Es tracta d’anar una mica més enllà. Cal dotar-nos, doncs, de les eines més adequades en cada moment per assolir la plena sobirania com a poble i ho hem de fer desbordant les legalitats hereves de règims caducats.