PROGRAMA MUNICIPAL

CUP Sant Just Desvern 2023-2027

Frenar el creixement urbanístic

Estudiar la viabilitat urbanística de cada sector per tal de frenar el creixement urbà deSant Just. Cal apostar per la rehabilitació d’espais i aturar el creixement desmesuratdels darrers anys.

Apostar per una transparència total i proactiva

No hi ha participació sense transparència. Cal anar més enllà del que obliga la llei ioferir informació complementària i clara per tal de permetre que la ciutadania segueixiel dia a dia de l’Ajuntament.

Fomentar l’habitatge social de lloguer especialment en col·lectius vulnerables

Augmentar el parc públic d’habitatge de lloguer social per donar resposta alsdesmesurats preus del mercat. Posar especial èmfasi en els col·lectius mésnecessitats com el jovent i les famílies nombroses o monoparentals. Reversió delprojecte del nou “Mil·lenari” per tal de destinar-lo a gent jove

Defensar Collserola com a Parc Natural

Concebre la Serra de Collserola com un Parc Natural en contraposició a la visió deparc urbà que projecta el govern. Dur a terme accions per contrarestar la massificaciói el mal ús de la serra així com no fomentar l’apropament al Parc.                                                                                                         

Fer de l’IBI un impost progressiu i redistributiu

Apujar l’IBI alhora que aplicar bonificacions en funció de la renda i introduint criterissocials i de gènere. Gravar els habitatges buits.

Apostar, en les qüestions de convivència, per polítiques que vagin en el sentit de la mediació, l’acció social, la intervenció socioeducativa i comunitària

Desplegar polítiques a llarg termini que eliminin la desigualtat i tot allò que causa delinqüència així com donar preferència a la intervenció dels serveis de mediació o a la intervenció comunitària.

Ampliar els espais de participació ciutadana

Defensar els processos participatius des d’una lògica igualitària i de respecte a ladiversitat com a fórmules de governança que depassen les mancances democràtiquespròpies de les institucions actuals. Proposem la creació de la Regidoria deParticipació Popular com eina que garanteixi la seva aplicació.

Implementar el model de recollida Porta a Porta

Defensar el Porta a Porta com la forma més ràpida i efectiva d’incrementar elsresultats quantitatius i qualitatius de la recollida selectiva alhora que permetaugmentar el nombre de llocs de treball.

Municipalitzar els serveis públics i la gestió dels equipaments

La gestió pública és la base per guanyar en drets laborals, qualitat dels serveispúblics i control i participació popular.

Promoure clarament el català com a llengua comunai oficial de cohesió social en tots els àmbits

Difondre de totes les eines i iniciatives de difusió del català així com promourecampanyes estables i continuades de promoció de la llengua. Recolzar lacultura popular com element d’integració de les persones nouvingudes.

DESCARREGA’T TOT EL PROGRAMA

Legislatura 2023-2027

DESCARREGAR

PROGRAMA ANTERIOR

Legislatura 2019-2023

DESCARREGAR